Yahya Hassan bliver ikke politiker i denne omgang

a310923c01224abf9c5e7436579846fd_BILLEDE_yahya_nat

»Jeg afviser alle anklagerne imod mig. Jeg bliver forfulgt af politiet, de overvåger mig og de chikanerer mig«

 

Rygterne fra sædvanligvis velunderrette kild (BT) vil vide, at Yahya Hassan er blevet anholdt for narkokørsel i det nordlige Århus. 

Hos Østjyllands Politi, der naturligvis går stille med dørene, har vagtchefen dog kun bekræfte, at der fandt en biljagt sted kort efter middag i går i det nordlige Århus.

»Jeg kan bekræfte, at der har været en episode tirsdag middag i det nordlige Århus på Randersvej, hvor vi eftersætter en bil. Bilisten kører af vejen ved Søftenvej nord for Århus, men fortsætter herefter til Trige Centervej. Her bliver der foretaget en anholdelse af en 20-årig mand. Han er fortsat i vores varetægt her til eftermiddag. Jeg har ingen kommentarer til, hvad han er sigtet for,« siger Carsten Dahl, vagtchef hos Østjyllands Politi.

Et vidne så den vilde biljagt i Aarhus.

»Pludselig kommer der en masse politibiler flyvende efter en Mercedes. Mercedes’ kører galt og føreren, en ung mand, stikker af til fods, men bliver hurtigt stoppet af politiet. Jeg ser tydeligt, at den anholdte er Yahya Hassan. Det var jeg slet ikke i tvivl om« har Mads Nielsen fortalt til BT, der også forklarer, at der blev kørt meget stærkt.

yahya hassan 2

»Jeg afviser alle anklagerne imod mig, fortæller Yahya Hassan. Jeg bliver forfulgt af politiet, de overvåger mig og de chikanerer mig,« og mere uddybende: at han samme aften er på vej til behandling hos vagtlægen, fordi han, ifølge eget udsagn, har fået tæsk og er blevet sprøjtet i ansigtet med peberspray af politiet.

.

Selv om det ikke er afklaret, om Østjyllands Politi har begået voldligt overfald på digteren får det politiske konsekvenser Yahya Hassan. Der kort efter sagen kom frem er blevet ekskluderet fra Nationalpartiet

Vi vil som parti gerne samle og ikke splitte, og vil gerne gøre op med fordommene om, at folk, der er lidt brunere i huden end gennemsnitsdanskeren, også er ballademagere

Kashif Ahmad, formand for nationalpartiet

.

.

THI KENDES FOR RET: YAHYA HASSAN FRIFUNDET I VOLDSSAG

.