Pia Olsen Dyhr kryber til korset efter racisme-beskyldning

Danmark Pia Olsen Dyhr

Hva´dælen hyler du over?

Jeg havde glemt han var blevet frifundet ….!

Vi har det samme problem med politikerne i Israel…

.

.

Partiformanden Pia Olsen Dyhr kaldte i en tv-debat søndag aften blandt andet Dansk Folkeparti for »helracistiske«.

»Måske skulle jeg kalde dem helracistiske. Måske ville det være mere præcist«.

19.01.2016

Sådan sagde Pia Olsen Dyhr, partiformand for SF, under et interview med Clement Kjersgaard i DR2-programmet ‘Vi ses hos Clement’ søndag aften, med henvisning til Dansk Folkeparti.

Hun begrundede sit udsagn med, at flere fremtrædende medlemmer af Dansk Folkeparti er dømt for overtrædelse af racisme-paragraffen.

Link til: Vi ses hos Clement

 

Udtalelsen førte til, at medlem af Dansk Folkeparti og tidligere folketingsmedlem Søren Krarup forlangte en offentlig undskyldning fra SF’s formand.

Pia Olsen Dyhr nævnte nemlig fejlagtigt Søren Krarup, som et af de medlemmer af Dansk Folkeparti, der er blevet dømt for racisme.

.

Danmark Langballe og Krarup

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det….!

.

»Jeg er dybt forbitret! Det er en gemen løgn, som hun forsøger at bagvaske mig med, og det har jeg ikke tænkt mig at stå model til! Det er simpelthen for groft!« sagde Søren Krarup mandag til BT og fortsatte:

»Ordet ‘racisme’ er et vulgært skældsord, der leder tankerne hen på nazisterne, som også talte om racer hele tiden. Og når jeg bliver beskyldt direkte for at være racist – selvom jeg har rettens ord for ikke at være det – så vil jeg saftsuseme ikke finde mig i det«.

 

.

Støjberg

I et demokrati kan man ikke dømmes for at lave racistiske flygtningelove…!

.

Pia Olsen Dyhr beklager efterfølgende i et opslag på sin Facebook-profil, at hun havde nævnt Søren Krarup som en af DF’s medlemmer med en konkret dom for racisme:

»Han blev ikke dømt, så det er ikke korrekt. Og det beklager jeg,« står der bl.a. i opslaget på Facebook.

.

Danmark Pia Olsen-Dyhr Kvindesagsforkæmper

Pia Olsen-Dyhr Kvindesagsforkæmper

.

Pia Olsen Dyhr

Politiker · 37.802 Synes godt om

I Clements fik jeg i aftes kaldt DF for helracister. Det var forkert af mig – af flere grunde. Dels fordi det er en urimelig og generaliserende udtalelse om alle DF’ere som selvfølgelig er forkert. Og jeg nævnte Søren Krarup, som en af tre med en konkret dom for racisme. Han blev ikke dømt, så det er ikke korrekt. Og det beklager jeg. Og dels fordi det faktisk ikke er sådan, jeg synes debatten bør foregå. Jeg beklager således også at have været med til at gøre debatklimaet – ovenikøbet i en i forvejen voldsom debat – endnu værre.


Jeg har ærgret mig lige siden jeg sagde det. Og jeg ved med mig selv, at jeg fremover vil gøre mit yderste for ikke at sige noget sådant igen – og i øvrigt gøre mit bedste for at vi – trods uenigheder – kan opretholde et ordentligt debatklima uden grove karikeringer af andre eller deres synspunkter.
Sandheden er, at jeg godt ved at vi alle – trods forskellige holdninger – dybest set alle ønsker at værne om Danmark og nogle kvaliteter ved Danmark. Så kan vi have forskellige vurderinger af hvad der er problemer og udfordringer – og ikke mindst hvordan vi tackler dem. Og her er Dansk Folkeparti og jeg langtfra enige om det meste. Men én ting er sikkert: Det hjælper ikke at kaste med smuds på andre og på dem, man er uenig med. Derfor beklager jeg det – og vil som nævnt bestræbe mig på, at dét ikke fremover skal være en del af min deltagelse i den offentlige debat.
 

1181 Synes godt om · 705 kommentarer · 49 delinger
.
.
:
Danmark Pia dansk df folkeparti

Dansk Folkeparti gjorde danskerne til racister

.